Jong Perspectief Mentorproject
Het mentorproject is er voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool ter voorbereiding op de stap naar het voortgezet onderwijs.
Lees verderHet mentorproject geeft de leerling een steuntje in de rug, zodat hij of zij meer kans heeft op een goede schoolloopbaan.
De begeleiding start in groep 7 of 8. Ter voorbereiding op de overstap naar het voortgezet onderwijs( groep 7) duurt de begeleiding maximaal een jaar. Bij de begeleiding van de daadwerkelijke overstap naar het voortgezet onderwijs ( groep 8) kan de begeleiding duren tot en met december van de tweede klas van het voortgezet onderwijs.
We koppelen deze leerlingen aan een thuismentor die hen helpt met huiswerkplanning, sociale vaardigheden, leervaardigenheden en andere schoolzaken. Wellicht kan de mentor ook helpen bij de keuze voor een middelbare school. De thuismentor komt voor de begeleiding elke week ongeveer anderhalf uur bij de leerling thuis.
Een aantal keren per jaar organiseren we een groepsactiviteit met een sportief of cultureel karakter om de koppels met elkaar in contact te brengen. Voor de vrijwilligers is dit een leuke manier om ervaring uit te wisselen met andere vrijwilligers. Voor de jongeren is het een leerzame ervaring om in een ontspannen sfeer contact te maken met anderen.
Het mentorproject is voor leerlingen van groep 7 en 8. Zij kunnen via de basisschool worden aangemeld. Deze jongeren zijn tussen de 11 en 14 jaar.
Jongeren uit groep 7 en 8 die moeite hebben met de overstap naar het voortgezet onderwijs. Als de ouders niet in staat zijn de jongere hierbij voldoende te ondersteunen, komt de jongere in aanmerking voor het mentorproject
De intern begeleider of een leerkracht van de basisschool kan de jongere uit groep 7 of 8 aanmelden.
Nee, er zijn voor het gezin van de jongere geen kosten verbonden aan het mentorproject.
Na aanmelding van de leerling neemt onze projectcoördinator contact op met school om de aanmelding door te nemen. Er zijn per gemeente een beperkt aantal plekken beschikbaar.
De projectcoördinator maakt vervolgens een afspraak bij de leerling thuis om kennis te maken.
Indien er een geschikte vrijwilliger beschikbaar is wordt er direct een koppeling gemaakt, maar ons streven is om de leerling in ieder geval voor de zomervakantie kennis te laten maken met de thuismentor zodat zij alvast samen kunnen opstarten. Wel blijven wij afhankelijk van een passende thuismentor/vrijwilliger.
De mentor kan helpen bij het plannen van huiswerk, overhoren, structuur bieden en werken aan zelfvertrouwen, maar ook wellicht helpen bij de keuze voor een middelbare school.
Het mentorproject duurt een jaar tot 1,5 jaar
Het mentorproject is actief in de gemeenten Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.
Als je niet zeker weet welk project het best bij jou past, bel dan met Jong Perspectief. De gegevens vind je op de contactpagina.
Voor het laatste nieuws over onze projecten sturen we 4x Per jaar een nieuwsbrief. Wilt u deze ontvangen, meld u dan aan via deze link
Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ook via dit contactformulier met ons contact opnemen.
Zorg er voor dat u uw gegevens zo zorgvuldig mogelijk invult. Hierdoor kunnen wij u beter van dienst zijn.
Niet gevonden wat u zocht, of heeft u een vraag?
Veelgestelde vragen